De Valentines Day se poarta dulce

Știi că vine Valentines Day? Sigur că Știi! Dar stii si de unde vine? Hai să-ți spunem ce am descoperit, după o sesiune intensă de studiere a subiectului. Această zi, poartă numele Sfântului Valentin, un preot catolic care a trăit la Roma în secolul al III-lea.

Pe scurt, pentru că mulț romani se converteau la creștinism, iar împăratul Claudiu al II-lea era păgân, acesta a creat legi stricte pentru a interzice căsătoriile și a obligat soldați să fie complet dedicaț Romei. Însă, pentru că Sfântul Valentin credea în importanÈ›a iubirii, a început să îi căsătorească pe acești soldaț în secret. Papa a proclamat ziua de 14 februarie a Sfântului Valentin, stabilind astfel această zi de sărbătoare în calendarul catolic al Sfințlor.

Ziua Îndrăgostițlor este cel mai frecvent asociată cu dragostea romantică, milioane de felicitări de Ziua Îndrăgostițlor fiind schimbate în fiecare an. Cadourile ce constau în buchete dichisite de flori sau un singur trandafir roșu sunt trimise cu mesaje romantice celor dragi, iar cuplurile petrec timp de calitate împreună.

Multe cupluri aleg să sărbătorească Ziua Îndrăgostițlor cu o cină, un picnic sau o masă specială gătită acasă. Multe restaurante oferă promoți pentru cină de Ziua Îndrăgostițlor, iar mâncarea este adesea prezentată cu simboluri ale iubirii precum inimile și florile.

Indiferent de metodă, propunerile de căsătorie făcute de Ziua Îndrăgostițlor sunt în general romantice și memorabile.

Noi credem că cel mai bun mod de a spune că te iubesc este cu un desert!

Toată lumea știe că cea mai bună parte a Zilei Îndrăgostițlor sunt dulciurile. Sigur, cina romantică la lumina lumânărilor este o parte importantă a nopți, dar nu este ceea ce toată lumea așteaptă cu nerăbdare pe 14 februarie.

Ziua internațonală a iubirii este, de asemenea, scuza perfectă pentru a te bucura de o mulțme de dulciuri delicioase pe tot parcursul zilei. Și, deși cutia tipică de bomboane de ciocolată este o idee bună întotdeauna, credem că anul acesta jumătatea ta merită mai mult… mult mai delicios.

Așa că, fie că dorești să găsești un desert de Ziua Îndrăgostițlor pe care să îl împarț după cină cu cel/cea drag/ă, la noi există ceva care să se potrivească tuturor nevoilor.

Cheesecake-ul cu cremă de brânză pufoasă și delicioasă pe bine-cunoscutul blat crocant trebuie consumat cu precauțe pentru că sunt șanse mari să devină desertul tău preferat.

Știaț că primii care au conceput prăjituri pe bază de brânză, asemănătoare cu reÈ›etele moderne au fost grecii antici? Grecul Aegimus, fizician al secolului al V-lea î.Hr., a scris prima reÈ›etă de cheesecake.

Eclerul este bine-cunoscut ca fiind un desert de origine franÈ›uzească, umplut cu cremă de ciocolată delicioasă și acoperit cu fondant crocant.

Știaț că în fiecare an, în Statele Unite, 22 iunie este recunoscută drept Ziua Națonală a Eclerului cu Ciocolată?

Prăjitură cu vișine și ciocolată cu cremă de vanilie delicioasă, îmbrățșată de un blat crocant de nucă și unul pufos de pandișpan cu cacao, acoperite generos cu vișine și ciocolată.

Știaț că există o poveste care spune că prăjitura a fost inspirată din țnuta unei femei care trăia în Pădurea Neagră? O rochie neagră (ciocolată), o bluză albă (crem) și o pălărie unică, ce poartă pompoane roșii (cireșe) deasupra.

Profiterolul alb/negru are 2 motive de bucurie. Unul este umplut cu ciocolată și unul cu vanilie. Ambele sunt glazurate cu fondant de ciocolată. Este desertul ideal în doi.

Știaț că, conform unor cărț de bucate, bucătarul Pantanelli a inventat aluatul pentru profiterol în 1540, la șapte ani după ce a părăsit FlorenÈ›a? Cuvântul „profiterol” există în engleză încă din 1604, împrumutat din franceză.

Tarta cu ciocolată este pentru adevărați iubitori ai ciocolatei, cel mai eficient generator de endorfine. Am pregătit o tarta delicioasă cu cremă și fulgi de ciocolată.

Știaț că în Australia, tarta cu ciocolată a atras atența națonală după ce a fost prezentată în prima serie MasterChef Australia în 2009?

RăsfaÈ›ă-ț persoana iubită în restaurantele Planet Urban Food sau prin comandă online, cu unul din deserturile nostre delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentam nu putem onora comenzile online. Reluam livrarile curand.