Orice inceput are nevoie de o cafea buna

Istoria cafelei este o poveste de-a dreptul fascinantă. Pe scurt, bobul de cafea a călătorit prin toată lumea timp de secole, a fost considerat produs de contrabandă în anumite țări mai stricte, a fost furat din palate regale și a reușit să schimbe națiuni și economii întregi. Este remarcabil modul în care un bob mic, luat din copacii minusculi din Etiopia, a putut deveni a doua cea mai mare marfă comercializată din lume.

Însă, cea mai populară poveste a descoperirii cafelei, s-a format la sfârșitul secolului VI în jurul unui tânăr cioban numit Kaldi, din provincia etiopiană Kaffa. Legenda spune că acesta a observat o neliniște ciudată în turma sa de capre după ce acestea au mâncat fructele de pădure și frunzele unei plante necunoscute. Localnicii din apropiere au auzit de acest fenomen, iar după diverse încercări, i-au descoperit calitatile si au consumat-o constant.

Până în secolul 19, cafeaua era un fenomen global. Acesta a fost expediată și consumată peste tot în lume. Doar uleiul depășește cantitatea de cafea care este comercializată astăzi în lume. În fiecare an se consumă 400 de miliarde de căni de cafea. Este foarte probabil ca și consumul de cafea să continue mult timp.

Există doi factori benefici principali legati de consumul de cafea. Primul este asociat cu statutul său ridicat de antioxidanți, care sunt importanți pentru sănătate, deoarece împiedică celulele noastre să fie oxidate de toxine, substanțe chimice și inflamații. Al doilea este cafeina stimulantă, deși acesta prezintă și factori de risc potențiali dacă sunt consumați în cantități excesive. În plus, cafeaua conține câteva vitamine B, magneziu și potasiu.

Așadar, fie că este vorba despre o cafea rece într-o dimineață de vară, o cană fierbinte înainte de muncă sau un latte cald într-o zi înzăpezită, nu există nici o îndoială că ai in cafea o prietena de nadejde.

Cum se prepară și care sunt cele 5 tipuri de cafea preferate de majoritatea oamenilor?

Un espresso se face când apa sub presiune este trecuta cu presiune prin cafea măcinată fin obtinand o cantitate mica de cafea concentrata. Un singur shot de espresso ar trebui să producă 25-30 mililitri în aproximativ 25-30 de secunde. Espresso constituie baza multor băuturi de cafea
Știați că espresso este cea mai raspandita metoda de preparare a cafelei in cafenelele din intreaga lume?

Un cappuccino este servit în mod tradițional într-o ceașcă de ceramică cu cantități egale de espresso, lapte frotat și spumă de lapte..
Știați că 8 noiembrie este Ziua Națională a Cappuccino? Dar ca numele de Cappuccino se trage de la ordinul calugarilor Cappuccini care au preparat prima data aceasta bautura?

Caffè latte este obținută în principal din espresso și lapte frotat. Este format dintr-o treime espresso, două treimi lapte frotat și poate avea si un deget de spumă. În funcție de abilitatea celui care o prepară, spuma poate fi turnată astfel încât să creeze o imagine. Imaginile obișnuite care apar în aceste cafele sunt inimile de dragoste și ferigi. Latte Art-ul este un subiect interesant în sine, care poate impresiona prin indemanare si creativitate.
Știați că termenul caffè latte a fost folosit pentru prima dată în limba engleză în 1867 de William Dean Howells în eseul său „Italian Journeys”?

Cafeaua Americano este preparată folosind espresso cu apă caldă suplimentară. Taria acestei cafele depinde de raportul dintre espresso și de cantitatea de apă adăugată la preparare.
Știați că în cultura arabă antică, o femeie ar putea divorța de soțul său numai dacă acestuia nu i-ar plăcea cafeaua ei?

Un frappe este obtinut din espresso, lapte si înghețată, si este un moment de răsfăț perfect pentru vară. Trebuie să beți această cafea mai ales dacă stați la piscină, la plajă sau chiar in curte. Frappe-ul a rămas una dintre cele mai populare băuturi din Grecia.
Știați că frappe-ul a fost introdus la târgul internațional din 1957 din Salonic, Grecia?

Deoarece credem în puterea unei conversații autentice însoțite de o cafea veritabilă, te așteptăm la Planet pentru a savura una dintre cele mai savuroase cafele ale lumii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux