Fast Food din New York pana in Bacau

Poate și tu, la fel ca noi, te-ai întrebat, măcar o dată, în timp ce savurai unul dintre delicioasele preparate ale restaurantelor Planet, cum a apărut mâncarea de tip fast-food. Prin urmare, ne-am propus să împărtășim cu tine această istorie interesantă a fast food-ului.

Totul a început în secolul XVIII, când străzile au devenit din ce în ce mai populate de magazine care vindeau mâncare gata preparată. În acele vremuri, produsele care se găseau în astfel de locuri erau considerate pentru săraci, deoarece magazinele nu erau prea curate, iar vânzătorii erau bănuiț că ar vinde mâncare alterată.

Imaginea acestora s-a schimbat odată cu aparița primului restaurant de tip fast-food care a fost deschis în 1921 în Wichita, Kansas. Dețnătorii restaurantului au abordat ideea de bucatarie la vedere, oferindu-le oamenilor posibilitatea să privească modul de preparare al burgerilor și astfel puteau să se asigure că nimic nu este în neregulă cu mâncarea lor. Odată cu aparița primului restaurant de tip fast-food, si altii au prins curaj si, treptat, această industrie a luat amploare și a început să se dezvolte din ce în ce mai mult.

Un alt factor care a facilitat cresterea acestei industrii au fost restaurantele drive-in care se aflau intr-un moment de criza in momentul aparitiei noului model de servire fast-food. Acestea impanzisera America odata cu evolutia industriei automobilelor. Pe măsură ce mobilitatea americanilor a crescut, a apărut și interesul acestora de a consuma mâncare în mașină. Pasul urmator, firesc, a fost combinarea celor doua moduri de viata in restaurantele drive-in.

Noul concept a fost o perioada foarte popular în rândul americanilor si, desi acum pare de necrezut, la inceput, acest concept de restaurante servea mancare clasica, comandata a la carte si preparata pe loc. Si exact asta dus la disparitia lor treptata, sau mai bine zis la conversia lor, asa cum vei afla imediat. Clientii erau destul de nemulÈ›umiț deoarece restaurantele drive-in presupuneau ca oamenii să își aștepte comanda în parcarea restaurantului și de cele mai multe ori își primeau comanda rece sau gresita. Servirea era si ea destul de complicata, pe tavite care se fixau pe marginea portierei masinii. Imagineaza-ti ca manaci o friptura de vita cu piure de cartofi si o salata de varza, stand la volan si folosind cutit si furculita pentru a te servi din farfuria aflata in tava aflata la nivelul geamului in exterior. Incomod… cel putin spus. In plus parcarile deveneau locuri de socializarea ale gastilor de tineri, iar curatenia lasa serios de dorit.

Din acest motiv s-a lucrat la un nou concept și anume drive-through care le permitea șoferilor să stea la o coadă, să își ridice comanda și să își continue imediat drumul, mâncarea rămânând caldă. Dar acest proces rapid de servire, precum si consumarea imediata in masina, a fost posibila doar datorita noului concept de preparare fast-food. Burgeri facuti rapid, mereu la fel, cu toate sosurile in interior, cu acelasi gust inconfundabil, impachetati in hartie, alaturi de o portie de cartofi „in plic”, astfel incat sa poti manca cu mana si sa te poti linge pe degete in intimitatea propriei masini sau locuinte.

Cum? Ti-e pofta?

Stim ce zici! De cate ori scriem articolele Planet, ni se face si noua o pofta grozava. Solutia e una singura – sa ne „stingem” pofta cu un meniu delicios si o bautura racoritoare. Uneori tragem repede o fuga, dar acum ca putem comanda foarte ușor telefonic, online sau prin whatsapp, lucrurile sunt si mai simple.

Acum că ai aflat cum au apărut restaurantele fast-food si ai reușit să iei o hotărâre în ceea ce privește comanda ta, poti manca fara grija ca te-ar mai putea macina curiozitatea legata de aparitia mancarii fast-food. Daca insa te va preocupa un alt subiect, da-ne de stire. Poate aflam raspunsul si apoi ne concentram la inele de ceapa pane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentam nu putem onora comenzile online. Reluam livrarile curand.